ISO 22000 Élelmiszer-biztonságiIrányítási Rendszerek tanúsítása
Az ISO 2200 az élelmiszeripari irányítási rendszerek elismert szabványa. A rendszer szabályozza az élelmiszer-biztonság irányítására vonatkozó követelményeket, fokozza a vevői megelégedettséget az élelmiszerbiztonsági veszélyek csökkentésével kapcsolatban, mert a fogyasztó meg akar győződni arról, hogy az általa fogyasztott élelmiszer ismert eredetű és biztonságos. Ezzela szervezet növelheti a vásárló bizalmát, hiszen minőségi és biztonsági garanciát ad a fogyasztók számára.Piaci előnyöket szerezhet a termelési, szolgáltatási folyamat szabályozottsága és költséghatékonysága által. A vállalkozás jó hírnevének hosszú távú megőrzését éri el. Az élelmiszerláncban résztvevő valamennyi szervezetre alkalmazható és bármely termékre vagy szolgáltatásra vonatkozhat, amely kapcsolatban van az élelmiszeriparral vagy -lánccal. A HACCP-hez képest kiegészül az idegenanyagok felismerésére és eltávolítására, valamint a rendszeres laboratóriumi termékvizsgálatokra vonatkozó eljárásokkal.